Notice: Undefined property: EasyColumns::$use_custom in /home/deb72026/domains/zebravinken.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-columns/easy-columns.php on line 233

Topaas (Agaat) Bleekrug Grijs


links : Agaat bleekrug grijs koppel – Won in 2006 promotie kleurslag in Veenendaal (2x92p)
rechts : Agaat bleekrug grijs man – Won in Apeldoorn 2006 de hoofdgroep met 93p

Sinds 2005 heb ik deze kleur. Ik ben begonnen met agaat bleekrug grijs tegen zuivere bleekruggen van me zelf te paren om het formaat beter te krijgen. Dit waren de grootste bleekruggen die ik had. Hieruit worden allemaal bleekruggen geboren split voor agaat bleekrug grijs. De vogels hieruit waren veel groter dan de agaten die ik had.

In 2006 was het de bedoeling dat ik met deze splitvogels betere agaat bleekrug grijs moet kunnen kweken. Dat is aardig gelukt naar mijn mening. Echter word er beweerd dat er gauw een terugval is bij deze kleurslag. Door middel van nieuwe splitten kweken wil ik dat proberen te voorkomen. Want de broertjes en zusjes van splitten van deze agaten zullen de zelfde erfelijke eigenschappen hebben.Dus om het formaat weer te verbeteren denk ik dat je weer andere “verse” splitten moet kweken.

In 2007 wil ik eerst mijn agaten tegen de splitten zetten van dat jaar daarvoor. Daarna ga ik nieuwe splitten kweken en ook agaat x agaat wil ik met enkele grote agaten proberen.In 2008 kies ik er voor om eerst wat proberen tt vogels te kweken op de manier zo als ik eerst deed. Daarna zal ik weer mijn grootse en diep gekleurdste zuivere vogels gebruiken om verse splitten te kweken (omdat dit er in 2007 bij in is geschoten en ik maar 1 man daarvan heb gekweekt ). Dus in dit jaar wil ik me ook concentreren op de wang en flankkleur en een zo donker mogelijke kop met hamertekening.

*Agaat bleekrug grijs uit twee split vogels. De eerste dag herkenbaar aan de rode oogkleur en later aan het lichte rugdek


*Mannen en poppen welke ik heb opgekooid voor de kweekselectie – eind 2015

*Verschillende foto’s van mijn Agaat bleekrug grijsen – 2015


*Agaat bleekrug grijs man | Agaat bleekrug grijs pop (92p Apeldoorn 2007) | Agaat bleekrug grijs koppel (mooie kop en snavel vorm)