Notice: Undefined property: EasyColumns::$use_custom in /home/deb72026/domains/zebravinken.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-columns/easy-columns.php on line 233

Blackface Bleekrug Grijs

Om deze vogels te kweken zet ik altijd een bleekrug x blackface bleekrug (of andersom). De blackface bleekruggen selecteer ik net als de bleekruggen en vind donkere tekening erg belangrijk. Om een TT vogel te kweken zet ik een zo donker moelijke blackface bleekrug grijze man tegen een zwartoog masker pop. Bij deze kleurslag is het lastig om een zo zwart mogelijk en uitvloeiende buikkleur te krijgen. Dit is een kwestie van selecteren. Deze selectie houd ik vaak in de jongen die uit de blackface kweek komen. Lukt dit niet dan val ik op mijn eigen bleekrug 1 en 3 lijn terug zoals hier op deze site staat omschreven

Kweeklijn 1Zuivere blackface bleekrug lijn
Hiervoor selecteer ik de mannen en de poppen met goed formaat en model. Deze vogels moeten uitblinken in de kleur van wang en flank,en dit ook vererven. Ook de kopkleur moet zo donker mogelijk zijn. Ook moet de buikkleur zo zwart mogelijk zijn en zo ver mogelijk naar onderen uitvloeien. Dit is de lijn die net als met de bleekruggen elk jaar de hoogste prioriteit heeft omdat je daar altijd op terug kunt of moet vallen.

terug naar de Index

Kweeklijn 2Tentoonstellingslijn
Ik selecteer de zuivere mannen uit kweeklijn 1 op een donkere tekening,goede uivloei van de buikkleur en een goede donkere kop. Deze mannen paar ik tegen een masker pop/engels type. Deze maskers hebben een donkere kop en een licht rugdek kleur. Ook paar ik bleekrug grijze mannen tegen blackface maskergrijze poppen. De jonge mannen hieruit kunnen goede TT vogels zijn.

Blackface bleekrug grijs man split voor masker

terug naar de Index

Kweeklijn 3Maskerlijn/engelse type
Alleen goede tentoonstelling mannen uit lijn 2 gebruik ik voor de kweek, om weer de masker poppen/engels type te krijgen. De mannen moeten een goede kop nekscheiding en donkere wang /flank hebben. Deze paar ik aan een bleekrug grijs pop uit de zuiverlijn. Ook hier kunnen leuke TT vogels uit komen. Ook komen hieruit maskers die bruikbaar zijn voor lijn 2. Ook net als met de bleekruggen gaat mijn voorkeur niet uit naar het in kweken van maskers. Wel krijg je hiermee de gewenste rugdek kleur op de vogel maar de zwarte tekeningsonderdelen zullen minder zwart worden.

terug naar de Index