Notice: Undefined property: EasyColumns::$use_custom in /home/deb72026/domains/zebravinken.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-columns/easy-columns.php on line 233

Pastel Bleekrug Grijs

Pastel bleekrugrijs man zuiver

Om deze kleur te kweken heb je minimaal 1 pastel bleekrug(masker) nodig.Ik heb twee lijnen om goede pastel bleekruggen te kweken.


KWEEKLIJNEN


Kweeklijn 1 – Bleekrug x pastel bleekrug (of andersom)
Hiervoor gebruik ik mannen met donkere tekening en een zo wit mogelijke wang. Dus vogels die de standaard zo dicht mogelijk benaderen. Deze zet ik tegen bleekrug poppen die uit de pastellijn komen. Deze moeten naast goed formaat en model een zo donker mogelijke zwarte tekening hebben. Ook moet de kop/nek scheiding goed aanwezig zijn. Zowel de mannen als de poppen uit deze lijn kunnen goede TT vogels zijn. Ook zijn deze jonge bleekruggen en pastellen uit deze paring weer voor deze lijn te gebruiken voor de kweek.

Pastel bleekrug grijs man zuiver


Kweeklijn 2 – Bleekrug x pastel masker grijs
Voor deze lijn gebruik ik bleekruggrijze mannen uit de pastel kweek die ontzettende donkere zwarte tekening hebben, en een goede kop/nek scheiding. Hieruit komen naast bleekrug ook pastel bleekrug mannen die split zijn voor masker. Deze hebben vaak een egaal rugdek kleur, maar wat lichter tekening. Maar door selectie is dit toch wat donkerder te krijgen.

Pastel bleekrug grijs man zuiver Pastel bleekrug grijs man zuiver

Deze pastel bleekrug grijs mannen split voor masker gepaard aan een bleekruggrijze pop geeft weer pastelmasker grijze poppen die je voor deze kweek kunt gebruiken. Ik gebruik het liefst geen bleekruggen uit de bleekrug lijn, omdat ik deze op andere kenmerken heb geselecteerd, en waarschijnlijk ze deze ook vererven.

Pastel bleekrug grijs man split masker Pastel bleekrug grijs pop (Apeldoorn 2007 met 93p kamp pastellen)

Als het model en formaat eenmaal in de lijn zit selecteer ik op zo wit mogelijke wangen en zo donker mogelijke borst en staarttekening. Lijn 1 heeft mijn eerste prioriteitomdat je dan zuivere vogels hebt en je beter kunt selecteren.Dit is een kwestie van jaren kweken en goed selecteren en weten wat je vogels vererven.

terug naar de Index