Notice: Undefined property: EasyColumns::$use_custom in /home/deb72026/domains/zebravinken.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-columns/easy-columns.php on line 233

Wang Bleekrug Grijs

In 2007 heb ik wang grijs en wang bleekrug grijs aangeschaft. In het boek van de NZC las ik een klein stukje over deze kleurslag. Net zoals de agaat had ik dit al eerder in gedachten, maar nooit dergelijke kleuren aangeschaft. Daar wil ik in 2008 verandering in brengen.

Hieronder zal binnenkort een verhaal komen hoe ik deze probeer te kweken. Dit is voor mij dus een nieuwe kleurslag die ik sinds 2007 in mijn hok heb en in 2008 wil beginnen.

Ik heb twee wang grijs mannen, 1 wang grijs pop en 1 wang bleekrug grijs pop aangeschaft. Als eerste zitten de poppen op de broed omdat ik hiermee direkt de kleur kan kweken die ik wil. Want een bleekrug grijze man gepaard aan een wang grijze pop geeft grijze mannen split bleekrug, wang grijze mannen split voor bleekrug, bleekrug poppen en wang bleekrug poppen. Als je een wang grijze man gebruikt en deze tegen een bleekrug grijze pop paart, dan kweek je hieruit wang grijze mannen split voor bleekrug. Deze jonge mannen gepaard tegen een bleekrug grijze pop leverd de gewenste kleur wang bleekrug grijs op. Dit duurt dus wat langer dan de vorige paring.

De bleekruggen die ik hiervoor gebruik zullen diep van tekening moeten zijn en egaal van rugdek kleur. Als de wangfaktor goed werkt zou je witte rugdekken kunnen kweken. Ook is belangrijk dat de oogstreep niet te smal is en goed zwart moet zijn, omdat de wang en de bleekrug factor dit beiden reduceren. Wat nog wel eens voor komt bij de wangfactor vogels is dat ze bontvorming vertonen op de buik. Doordat de bleekrugfaktor hier bij in zit zal dit niet te zien zijn omdat deze altijd een witte buik hebben.. Wat ook nog wel eens gebeurt bij wang vogels is dat ze blinde of slechtziende jongen vererven. Ik denk dat het daarom belangrijk is steeds vogels te paren tegen een wang vogel die niet uit zo’n dergelijke paring komen om dit zo uit te sluiten. En ook gebruik ik steeds vogels met mooie ronde koppen.

Voor zo ver eerst mijn verhaal van wat ik denk of ga doen. Aanvullingen of opmerkingen op dit verhaal van deze kleurslag zijn van harte welkom.