Notice: Undefined property: EasyColumns::$use_custom in /home/deb72026/domains/zebravinken.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-columns/easy-columns.php on line 233

Zwartwang Grijs

Zwartwang grijs man (6apu-79-2005) Zwartwang grijs man (6apu-66-2006) kampioen in Apeldoorn 2006

Deze kleurslag heb ik aangeschaft in 1992. Deze vogels waren alles behalve toppers. Het formaat van deze vogels was ver beneden peil. Dat was dan ook mijn eerste prioriteit. Daarbij wou ik de zwarte tekening en de grijze kleur niet verliezen. Ik kweek altijd zwartwang grijs x zwartwang grijs en nooit met splitten. Ik doe dit nu vanaf 1992 en er is nooit geen split zwartwang of grijze bij aan te pas gekomen.

Zwartwang grijs man

Ik had geluk dat de grijze kleur van mijn vogels altijd goed was en hoefde alleen maar op het formaat en tekening te letten. Formaat heb ik nu ook goed op de vogels samen met de grijze kleur. Ik moet nu goed op de tekening letten,waarbij ik goed moet kijken naar ronde stippen in de flank en geen tekening rond de wangvlek. Ik gebruik nu ook volle zwartwang poppen die geen volledige zwarte wang laten zien, maar ook poppen die wang en flank laten zien. Aan de hand van vererving en mogelijk eerdere jongen zal ik bepalen wat voor pop er bij een man gezet word. Een man met dichtvloeien de stippen in de flank zal een partner krijgen zonder flank en geen volle wang. In mijn ogen zijn alleen zwartwang mannen goed voor de show en ik hou daarom de poppen ook altijd in mijn hok en zullen geen show zien.

Zwartwang grijs pop met veel flanktekening en mooie zwarte wangen Zwartwang grijze pop met weinig zwarte wang en flanktekening

Ik ben nu aan gekomen bij het selekteren van andere onderdelen dan alleen maar formaat. Ook net als mijn andere kleuren wil ik graag een korte snavel en een ronde kop op deze vogels zien. Een kop van bovenaf gezien zoals hier rechts boven mag je de ogen niet kunnen zien. dan weet je dat dit een mooie ronde en vooral brede kop word.