Welkom

Allereerst wil ik Rene Grevink en Pieter van der Ploeg bedanken voor het werk wat ze hebben verzet met deze site !! Zonder deze heren was het me niet gelukt om deze site te hebben. Ook de fotograven Piet Onderlinden, Jan de Nijs, Pieter v/d Hooven en Bart Houben wil ik langs deze weg nogmaals bedanken voor de mooie foto’s die u op deze site kunt zien. Alle foto’s zijn van vogels die ik zelf heb gekweekt, indien anders vermeld.

*Niets van deze site mag worden gekopieerd of gebruikt, zonder toestemming van de beheerder.

Even voorstellen
Ik ben Jan Pastoor geboren op 8-12-1971. Ik ben geboren in het dorpje Dalerpeel waar ik nu nog steeds lid ben vanaf mijn 8e jaar bij de vereniging Vogellust. Ik kweek al vanaf mijn 8e jaar met vogels. Omdat mijn vader vogels had werd ik ook al gauw met het vogelvirus besmet. Het fanatiek bezig zijn met deze hobby heb ik dus ook van mijn vader geleerd. Elke zaterdag de hele dag met de vogels bezig was mijn lust en mijn leven. Ik ben begonnen met zebravinken en heb daarnaast vele andere soorten erbij gehad zoals kanaries, grote en kleine parkieten, kwartels, duiven, exoten enz. De zebravinken hebben nooit het hok verlaten. De kleuren van de zebravinken hebben wel eens gevarieerd, maar de bleekruggrijs met de daarbij de combinaties is altijd mijn favoriet geweest.


Familie Pastoor 2015

Ik heb eerst een 20 tal jaren in Dalerpeel gewoond. Nu woon ik in Steenwijksmoer, dit is een klein dorpje in Drenthe(vlakbij Coevorden) Ik ben getrouwd in 2002 met Riëtte en we hebben twee dochters, Sanne(2003) en Roos(2005). Ik ben voorman hovenier van beroep, hierdoor ben ik de hele dag tussen de flora en fauna, iets wat me altijd heeft geïnteresseerd.  Nu we een eigen woning hadden gekocht moest daar natuurlijk een vogelhok bij gebouwd worden. Er was geen garage bij het huis dus dat was de eerste verbouwing aan ons huis. Het vogelhok  is dus gevestigd in de gararage, en is dus helemaal geisoleerd. Er is geen deur naar buiten om zo tocht te vermijden. Meer over het vogelhok in het menu mijn kweek.

Wat wil ik graag bereiken met Zebravinken?
Ik hoop in de toekomst nog eens algemeen kampioen te worden op de NZC show in Veenendaal,en Wereldkampioen staat ook nog op mijn verlanglijstje. Ook is het een droom van mij om mijn naam ooit in een zebraboek te zien staan over een bepaalde kweekwijze of kleur.

Ik hoop dat u dit een mooie en leerzame site vind. De site zal regelmatig van nieuwe informatie en/of foto’s worden voorzien.

Vriendelijke groet

JanPastoor